Söpölandian sauma & silmukka

Söpölandian sauma & silmukka

perjantai 4. joulukuuta 2015

4. luukku: Neulottu sydän

Olen ensimmäistä kertaa mukana Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterissa. Idea on mainio, ja olen joka aamu innolla odottanut uuden luukun avaamista. Eilen kolmannessa luukussa VillaNanna muokkasi pussihousut miesten paidasta. Varsin kätevää! Idea täytyy pitää mielessä, jos vaikka kirppiksellä osuisi joskus silmään sopiva miesten paita. Mutta nyt on aika neljännen luukun. Tässä se on, olkaapa hyvät:Neuloin sydämen Novitan Seitsemästä veljeksestä. Neuloin aluksi kasan pienempiä sydämiä lisäten silmukoita jokaisella kerroksella, mutta pitkällisen tuotekehittelyn jälkeen päädyin lisäämään vain joka toisella kerroksella. Koristeeksi kiinnitin silitysmerkin. Neuloin sydämen kutakuinkin näin:
1. Luo puikoille 4 silmukkaa. Jaa silmukat kahdelle puikolle.
2. Aloita sileä neule suljettuna neuleena neuloen puikon molemmat silmukat silmukan etu- ja takareunasta. Kummallakin puikolla on nyt kuusi silmukkaa.
3. Neulo seuraava kerros ilman lisäyksiä.
4. Jatka suljettua neuletta lisäten joka toisella kerroksella silmukat puikon alkuun ja loppuun. Neulo joka toinen kerros ilman lisäyksiä. Jatka kunnes kummallakin puikolla on 24 silmukkaa (tai haluamasi määrä).
5. Jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo vielä 6 kerrosta suljettua sileää neuletta ilman lisäyksiä.
6. Siirry sitten neulomaan sydämen toisen puoliskon yläosa. Jätä toisen puoliskon kaksi puikkoa odottamaan.
7. Neulo ensin kolme kerrosta sileää neuletta.
8. Aloita sitten kavennukset. Tee kummankin puikon alussa ylivetokavennus ja lopussa neulo kaksi oikein yhteen. Jatka kavennuksia, kunnes kummallakin puikolla on jäljellä neljä silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.
9. Neulo sitten samalla tavalla sydämen toisen puoliskon yläosa. Päättele langanpäät, kiinnitä halutessasi silitysmerkki ja täytä sydän ennen kuin aukko pienenee liikaa. Jatka sitten kavennukset loppuun ja päättele työ.
10. Tee kiinnityslenkki virkkaamalla tai nyörittämällä. Ihaile ja huomaa, että joulu on taas vähän lähempänä. <3

Huomenna Käsityöblogien joulukalenterin viidennen luukun tarjoilee Lankarakkautta. Mukavaa joulun odotusta!

4 kommenttia: