Söpölandian sauma & silmukka

Söpölandian sauma & silmukka

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ruusumekko kuminauharypytyksellä


 
Ruusumekko kuminauharypytyksellä on vihdoin valmis! Kuva on äärimmäisen huono, mutta lupaan ja vannon, että oikeasti mekko on aivan ihana! Materiaali on vilpoista ja kevyttä, joten mekko on juuri sopiva tällaisina lämpiminä päivinä.
 
 
Kuminauharypytyksen ompeleminen oli helppoa, joskin hetki siinä vierähti. Kuminauharypytykseen tarvitaan ohutta kuminauhaa, joka puolataan alalangaksi. Jotkut puolaavat kuulemma koneella, mutta minä puolasin käsin niin kireään kuin sain. Jotkut ompelukoneet vaativat lisäksi langankireyden säätämistä. Se selviää kokeilemalla. Ennen rypytyksen aloittamista ompelin kankaan reunaan kujan. Sen jälkeen ompelin rypytysrivejä noin sentin välein. Uutta rypytysriviä ommellessani venytin edelliset poimutukset suoraksi.

 
Kun rypytystä oli riittävästi, pujotin yläreunan kujaan vielä kuminauhan. Sen jälkeen hurautin takasauman saumurilla kiinni ja viimeistelin helman. Olkaimet tein ompelemalla kangasputkilot, joiden sisälle pujotin kuminauhan. Kangasta oli alun perin ehkä noin 140 cm x 100 cm ja se riitti juuri sopivasti. Eikä tullut hukkapaloja!

2 kommenttia: