Söpölandian sauma & silmukka

Söpölandian sauma & silmukka

tiistai 26. elokuuta 2014

Helppo neulottu ja virkattu kolmiohuivi


 Tähän helppoon huiviin uppoaa kätevästi yksittäiset lankavarastoon pyörimään jääneet kerät. Voit neuloa huivin yksinkertaisella paksulla langalla tai kahdella vähän ohuemmalla langalla. Valitse puikkokoko käyttämiesi lankojen mukaan. Omissa huiveissani käytin Puroa ja Seitsemää veljestä tai Nallea sen rinnalla. Puikot olivat kokoa 6.


 Vihreä-lilassa huivissa on vaaleanvihreää Seiskaveikkaa ja kahta eri Puro-lankaa, Juolukkaa ja Metsää. Vaaleanpunertavassa huivissa käytin koko huivissa Puron sävyä Kajastus ja sen rinnalla vuorotellen valkoista Seiskaveikkaa ja vaaleanpunaista Nallea. Huivin ohje:

1. Luo pyöröpuikoille 5 silmukkaa.
2. Neulo ainaoikeaa neuletta siten, että neulot jokaisen rivin ensimmäisen ja viimeisen silmukan kahdesti (neulo ensin silmukan etureuna, sitten vielä takareuna).
3. Jatka ainaoikeaa ja lisäyksiä, kunnes huivi on riittävän suuri (ja lanka, josta haluat eroon, alkaa loppua). Muista jättää jonkin verran lankaa päättelyä varten.
4. Päättele silmukat.
5. Virkkaa reunus ohuemmalla langalla, esimerkiksi Seiskaveikalla tai Nallella. Reunusta huivi ensin kiinteillä silmukoilla.
6. Virkkaa sitten 3 ketjusilmukkaa (= 1 pylväs) ja 3 pylvästä samaan silmukkaan. *Jätä sitten kaksi kiinteää silmukkaa väliin ja virkkaa seuravaan kiinteään silmukkaan neljä pylvästä.* Toista * *, kunnes olet reunustanut koko huivin ja liitä viimeinen pylväs kolmen ketjusilmukan ketjuun piilosilmukalla.
7. Päättele langanpäät.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti